Curs 2013-2014

Després de la festa de final de curs i d'unes ben merescudes vacances us donem la benvinguda des de l'Ampa a un nou curs en el que tenim el repte de millorar el què hem fet fins ara, apropant-nos encara més a les famílies i establint així, un vincle més directe amb tots vosaltres. Això ho volem fer a través d'aquest butlletí informatiu i de la nostra web www.ampakarmel.cat que podeu consultar sempre que ho desitgeu i on trobareu totes les activitats i accions que desenvolupem des de l'Ampa. 

A continuació us les detallarem per a que conegueu una miqueta més tota la tasca que desenvolupa l'Ampa i que es pot resumir en l'organització d'activitats i accions dirigides a donar una educació el més complerta possible als nostres fills/es.

 - Reutilització de llibres entre 3r de primària a 4rt d'ESO. Aquesta és una de les tasques més importants que gestiona l'Ampa, tant pel seu valor solidari cap a les famílies com pel cost que representa de temps i pressupost. Implica mantenir un exhaustiu control d'stocks de tots els llibres disponibles així com preparar-los i acondicionar-los pel curs següent. I gestionar la compra, si és necessari, de nous exemplars. Aquesta tasca implica una important coordinació amb el personal docent de l'escola. 

 - Gestió i organització de xerrades i conferències per als pares. L'Ampa escull les temàtiques en funció de que siguin potencialment interessants per als pares, però estem oberts a altres propostes i criteris que pugin sorgir. Aquesta activitat implica posar-se en contacte amb els possibles ponents, així com concretar el temari, fer la difusió de la xerrada i organitzar l'acte en si.

 - Organització de sortides a la natura. L’objectiu d’aquestes excursions és conèixer el nostre entorn natural més immediat alhora que transmetre valors de respecte cap al món natural i animal. En aquest sentit, destacar la ‘sortida dels bolets’ que, després de dues convocatòries, continua amb una excel·lent acollida entre les famílies i que aquest any està prevista per al 17 de novembre.

 - Una part important del pressupost de l'Ampa es destina a proporcionar material que els alumnes necessiten en les seves diferents activitats. Així, proporcionem material esportiu a l'escola per a les diferents activitats esportives que es desenvolupen a educació física; també subministrem llibres i contes per a les biblioteques de les classes d'infantil; així com tot el material d'atrezzo que necessiten per a les obres de teatre dels alumnes de primària. I també gestionem tots els regals del Tió de Nadal que es donen als alumnes de P3.

 - Organització del concurs anual de pessebres amb premis als guanyadors i participants (el que implica coordinar-se amb els professors per a que els nens es presentin, organitzar i controlar l'exposició, i finalment organitzar l'acte de lliurament de guardons).

 - Organització completa de la festa de final de curs de tota l'escola subvencionant el sopar dels alumnes, les diferents activitats i els regals del sorteig. Això implica gestionar i coordinar el sopar de tots els assistents així com organitzar les diferents activitats dirigides a tots els alumnes de l'escola (tallers infantils, actuacions musicals i de teatre, disco...). I també, deixar al dia següent l'espai tal i com estava abans de la festa.

 - I a més de totes aquestes activitats, l'Ampa també té el paper de vehicular les diferents necessitats i/o propostes que puguin sorgir per part dels pares davant l'escola. Alhora que és un òrgan vinculat a altres xarxes d'Ampes i organitzacions socials (Consell Escolar...) amb les que es comparteixen i s'intercanvien experiències amb l'objectiu de millorar i optimitzar la nostra tasca. 

En definitiva el nostre objectiu és treballar per a que l'educació dels nostres fills sigui el més òptima possible, donant un cop de mà a l'escola i els pares en tot allò que estigui a les nostres mans. Si voleu donar un cop de mà a la nostra escola o teniu alguna pregunta o suggeriment a fer, no dubteu a enviar-nos el vostre missatge a info@ampakarmel.cat o bé assistiu a les reunions el primer dijous de cada mes.