Sortida Botànica: coneixem les plantes del Parc Natural de Sant Llorenç

Data de publicació: Apr 16, 2018 1:55:33 PM

Crònica:

Tot i que el dia es presentava i segur en quant a la meteo, vam decidir sortir a fer la sortida botànica tal i com estava previst. A les 9h, uns 40 valents ens trobem al lloc habitual, la Q8, i emprenem el camí cap a Sant Llorenç Savall. Tot just 3km abans del poble, ens desviem i anem a buscar aparcament per tal de començar la sortida. Hem d'esperar uns 15 minuts, sembla que la pluja ens vol jugar una mapa passada. Finalment, tot i encara cauen quatre gotes, al voltant de les 10:30h decidim començar a caminar. Amb la primavera tant plujosa que estem tenint, la vegetació està com fa anys que no es veia, i el Dani aprofita per ensenyar-nos a distingir les plantes més habituals del Parc Natural. Un luxe. 

Aprofitem la ruta per anar a veure alguns dels arbres monumentals del Parc: el Pi de les Quatre Besses i les Pinasses del Dalmau. Espectaculars. I tenim temps per descobrir, en una torrentera, una planta molt poc habitual: l'orella d'ós.

Abans d'acabar la ruta, i després d'una pujadeta que els més petits van fer com a campions, ens acostem a gaudir d'una de les millors vistes del parc al peu de la Canal de Santa Agnès.

Arribem al cotxe a les 14:15h després d'un matí molt ben aprofitat .... i en el hem fet gana. Ens anem cap a Sant Llorenç i dinem a la Fonda Rius, tot comentant els bons moments del matí i aprofitant per pensar ja en la propera.

Desde l'AMPA volem agrair a tots els que vau venir a la sortida i animar-vos a que ens proposeu noves sortides.


Diumenge 6 de Maig de 2018

Volem combinar el fer una agradable sortida matinal pel Parc Natural de Sant Llorenç i conèixer una mica millor l'entorn que ens envolta. Per aquest motiu vindrà amb nosaltres en Daniel Siscart (botànic) que ens ajudarà a conèixer una mica millor les plantes i arbres que anem veient durant el matí. I quan acabem, si esteu interessats, un bon dinar!

La sortida no té cost. Qui es vulgui quedar al dinar, els preus del menú son:

- ADULTS: 20€

- NENS: 6€ (cost real 12,5€, AMPA subvenciona una part).

HORA SORTIDA: 9:00 a la benzinera Q8 de Terrassa, a carretera de Matadepera

MATERIAL: Roba còmode per caminar, aigua i esmorzar

Tota la informació al cartell de la sortida.