2ª DIADA DEL BOLET DE L’AMPA

Data de publicació: Nov 22, 2012 10:2:25 PM

Cartell de la sortida

Crònica:

El passat diumenge 2 de desembre és va celebrar la 2ª Diada del Bolet de l’AMPA Karmel, una jornada que sembla que any rere any es va consolidant com una activitat que desperta molt interès entre les famílies de l’escola.

Ens vam trobar a les 8:30 a la benzinera Q8 de Terrassa, el punt habitual de sortida. Feia molt de fred, però això no va ser impediment per a que 84 valents (44 adults i 40 nens) estiguéssim amb el cistell a punt, tot esperant l’arribada del micòleg (Daniel Siscart). Quan va arribar ens va comentar el lloc on tenia pensat anar: un bosc de pi i alzina, en un lloc proper del Vallès Occidental ......

Un cop al bosc, unes petites explicacions del Daniel i tots a la caça del bolet. Els més petits s’ho van passar d’allò més bé, i la collita va ser força bona: rovelló, carlet, cigró, llenega blanca, pebrassos, ...... Tot això amb la sort de poder comptar amb el Daniel, que ens aclaria tots els dubtes que ens anaven sorgint en relació als bolets que trobàvem.

I sense adonar-nos, va arribar l’hora d’anar a dinar. Igual que l’any passat, ens esperava al menjador de l’escola (territori nen) un àpat força suculent i basat en bolets: amanida cèsar amb bolets i vedella amb bolets per als adults, i macarrons (quina sorpresa, eh ?) i mandonguilles amb bolets per als nens. Deliciós, s’ha de felicitar als cuiners. Els nens van menjar molt ràpid, doncs els esperava una pilota de futbol al pati, mentre que els adults ens ho vam pendre amb una mica més de calma (igual era pel vi i el cava que hi havia .....).

Un cop tips, i per acabar la jornada lúdico – cultural, més explicacions del Daniel. Vam pujar tots els cistells al menjador i ens vam dedicar a classificar els bolets, de forma pràctica i molt aclaridora. Sempre he pensat que si aquestes jornades serveixen per conèixer un o dos bolets nous cada any, ens podem donar per satisfets. I crec que aquest objectiu es va aconseguir amb escreix ....

I per finalitzar, es va preparar una petita exposició de bolets que els nens de l’escola van poder visitar tant dilluns com dimarts de la següent setmana.

En resum, una agradable jornada de bolets. Esperem que l’any vinent us animeu a venir, al menjador encara tenim lloc per més famílies .... si els nens ens deixen, es clar.

David Vallmitjana

El diumenge dia 2 de desembre hem organitzat la 2ª Diada del Bolet de l’AMPA, una diada en la que aprofitarem per gaudir de l’apassionant món del bolet, amb tot un seguit d'activitats que ens permetran conèixer una mica més de bolets.

Aprenem i gaudim el món dels boletsData: diumenge 02/12/2012