Reutilització‎ > ‎

Reutilització de roba

El projecte de reutilització de roba esportiva escolar es va iniciar a l'escola al curs 20014/15, i inclou: xandall, camisetes i pantalons curts.

PROPÒSIT

La reutilització de la roba escolar té diversos propòsits o funcionalitats

 1. Reutilització: valor propi de l'escola verda. La reutilització estalvia matèries primeres i energies preservant el medi ambient
 2. Conservació: fomentar la responsabilitat de mantenir les coses en bon estat per arribar a un consum responsable
 3. Despeses familiars: reducció de la despesa total d'escolarització de les famílies. Encara que el sistema ha de ser complementat amb adquisició de peces noves
 4. Potenciar la participació i interacció entre tots els actors de l'escola: Col·legi, AMPA, famílies i alumnes
 5. Prestar un servei més a les famílies i alumnes, com altres existents que realitza l’ AMPA: socialització de llibres de text, marató solidària, concurs de pessebres, caga Tió, sortides familiars, etc ...

ABAST

La reutilització de roba escolar afectada en aquest servei és únicament la ROBA ESPORTIVA escolar oficial del Col·legi Mare de Déu del Carme de primària i secundària.

FUNCIONAMENT

 • En ambdues secretaries del col·legi, tant a primària com a secundaria, hi ha una capsa degudament retolada on es pot dipositar la roba. (Es prega que la roba estigui neta i en bon estat).
 • Periòdicament la comissió de roba de l'AMPA recull tota la roba desada en les capses i la porta al magatzem on passa un filtre de qualitat.
 • La roba s'ha de demanar per e-mail (roba@ampakarmel.cat), indicant model i talla necessaris.
 • Si la roba sol·licitada està en estoc, un membre de la comissió es posarà d'acord amb la família pel dia i lloc de l'entrega.
 • El COST d'aquest servei és ZERO, tant per la família que entrega roba com per la que en ve a buscar.
 • No és necessari que per recollir una peça, s'hagi entregat una altra. No és un servei d'intercanvi.
 • No hi ha límit per recollir peces, però s'evitarà l'abús emparats en el sentit comú.
 • Servei exclusiu per a membres de l'AMPA.
 • Únic dia d’entrega de comandes al mes, que acostumarà a ser el primer divendres. Sempre s’informarà del dia exacte en el moment de confirmar la comanda.
 • La comissió prega fer un bon ús de la reutilització de la roba, per lo que agrairem que es retorni tota la roba que es deixa de fer servir i encara està en bon estat.

Recordem que perquè aquest servei funcioni necessitem la vostra col·laboració fent-nos arribar la roba esportiva del col·legi que teniu en desús.