La Marató 2021


Un any més, es torna a celebrar La Marató de TV3, i ja en van 30!. Un programa dels mitjans de comunicació públics que busca promoure la solidaritat amb les persones afectades per algun problema de salut i donar a conèixer quines conseqüències i afectacions té. I que aquest any es dedica a La Salut Mental.

I avui, també un any més, des de l’AMPA de l’Escola Mare de Déu del Carme de Terrassa ens hi volem afegir.
Com cada any hem organitzat unes activitats per tal de recaptar fons per La Marató, però aquest any, a més, hem volgut fer públic aquest

MANIFEST:

  • La Salut Mental és un aspecte de la salut que sovint queda amagat, invisibilitzat, perquè no es veu. Si et trenques una cama i te l’enguixen tothom veu què t’ha passat. Però els problemes de salut mental, tot i no ser tan evidents, són molt freqüents. Diu l’Organització Mundial de la Salut que una de cada quatre persones patirà algun tipus de problema de salut mental al llarg de la seva vida.
  • La seva mesura és el Benestar Emocional, que ha quedat MOLT MALMÈS a causa de la pandèmia del COVID19 que ens ha afectat A TOTES.
  • Però la pandèmia no pot ser l’excusa per tot. Hi ha altres factors que afecten el nostre benestar emocional: les relacions tòxiques, l’assetjament sexual, els maltractaments, el bullying a l’escola, els conflictes de convivència familiar, etc.
  • Per tal de prevenir en la mesura del possible aquestes situacions i evitar els problemes que sovint hi van relacionats, per exemple l’estigma, l’exclusió social, la falta d’autoestima, etc.

Proposem:
  1. No fer un ús gratuït d’expressions com “estàs boig”, “està trista, deu estar una mica depre”, ... que pretenen fer gràcia i no en fan. Són molt estigmatitzadores.
  2. Poder tenir unes relacions laborals que permetin guanyar-se la vida dignament i dedicar el temps necessari als nostres fills i filles. Si hem de criar les futures generacions, en quines condicions ho estem fent?
  3. Que tots els infants puguin gaudir d’activitats de lleure educatiu i de qualitat a prop de casa. Això que s’anomena “extraescolars” i que no tothom es pot permetre.
  4. Tenir una escola on les nostres filles i fills es puguin sentir segures, acollides, còmodes, confiades i on puguin expressar les seves vivències i sentiments lliurement sense sentir-se reprimides. Amb espais igualitaris i que garanteixin l’equitat.

Per això, des de l’AMPA del Karmel de Terrassa et demanem: Vine, participa i col·labora amb La Marató.

Terrassa, desembre de 2021